שלום צלי,
אני רוצה לבנות פילטר גרביטציה הסתכלתי בהסברים שבאתר ויש לי מספר שאלות.
לפני זה אני אתן קצת רקע על הבריכה
יש לי בריכה בגודל 12 קו"ב עם משאבה של 20-24 קו"ב לשעה (לא לגמרי זוכרים מה החוזק שלה).
יש בבריכה מגוון דגים (לרבות קוי שהגדול מבניהם מגיע ל30 ס"מ)
בסביבות 50 דגים לא כולל רוזי בארבים שקיימים בעשרותיהם.
בנוסף יש מספר נימפאות, קנה הודית, על המפל מגודל טיפה גרגיר נחלים ובעתיד אחזיר גם חסות מים שנעלמו בחורף.
הרעיון שלנו היה לקנות חבית יין מעץ בנפח 220 ליטר, לעשות חור כ15-20 ס"מ מרחק מהחלק העליון לכניסת מים (2 צול), כ15 ס"מ מתחתיו לשים איזה 700 גרם פרלון, מתחת לזה קרמיקות וביובולס שיש לנו מהפילטרי לחץ הנוכחיים (ליטרים בודדים לעניות דעתי) ואז עוד 75-100 ליטר טוף. מתחת לכל זה, איזה 10 ס"מ מהתחתית לעשות שני צינורות בגודל צול וחצי לחזרת מים לבריכה. שני צינורות אלו יהיו עם ברזים כדי לווסת את הלחץ וגובה המים.
בנוסף לעשות עוד חור בגודל 2 צול בערך מול צינור כניסת המים שישמש כצינור אוברפלו למקרה שהפילטר נסתם.
השאלות הם:
1) האם החבית (שאמורה להיות אטומה לחלוטין) היא טובה לתפקיד זה או לא.
2) מבחינת הכוח של המשאבה אל מול נפח החבית. בהתחשב שהמים צריכים לעבור מכוח הכבידה דרך הפרלון, קרמיקות וטוף לא עלול להיווצר מצב שבו החבית מתמלאת בקצב גדול יותר ממה שהיא מתרוקנת למרות שצינורות החזרה יותר גדולים מצינור הכניסה (האידיאל הוא שהמים יצאו רק דרך צינורות שבתחתית ולא דרך צינור אוברפלו, אלא אם כן הפרלון נסתם, ואז זה יסמן לי שצריך להחליף).
3) כמות כזו של פרלון וטוף יעשו את העבודה בצורה טובה?
4)נגיד והכל יתקתק ונגרום לכך שמעל הפרלון יהיה איזה 10 ס"מ מים, ניתן/מותר לגדל בחבית צמחי מים צפים (אזולאה/חסות/גרגיר נחלים) או שזה חייב להיות פתוח?
5) עלה לי רעיון לשים מעל הפרלון איזה שכבה או שניים של רשת מהסוג שמשמש לשואבי רפש (לדוגמא הרשת שבאה עם pondvac4) על מנת שישמש כסנן ראשונים של רפש/אצות ומיני מרחפים ויהיה ניתן לשטוף אותו פעם בשבוע שבועיים ואז הסינון יהיה יותר טוב וידרוש פחות החלפת פרלון. האם הדבר אפשרי וכדאי ואיפה ניתן להשיג רשתות כאלו?
סליחה על החפירה ותודה מראש על העזרה.
מאחל לך חג שמח טעים ומהנה!